OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARINDA DURAK VİZE DEVLET HASTANESİ
16 Mart 2020

OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARINDA DURAK VİZE DEVLET HASTANESİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve her ilin tarihsel mekânları, sit alanları, doğal güzellikleri, üniversiteleri ve diğer kamu kurumları ile endüstriyel kuruluşlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara ders programları içerisinde kazanımlar yoluyla aktarılması esasına dayalı olan ‘Okul Dışı Öğrenme Ortamları’ etkinlikleri Vize İmam Hatip Lisesi’nde devam ediyor. ‘2023 Eğitim Vizyonu’nda temel eğitim temasında yer alan yenilikçi uygulamalara imkân sağlanacak şeklindeki prensibe dayalı olarak sürdürülen somut çalışmalar kapsamında 9. ve 10. Sınıf öğrencileri, okul öğretmenlerinden oluşan ekip, okul dışı öğrenme ortamlarının tanıtılması ve üretim aşamalarını yerinde görmek bağlamında gezi ve incelemelerini sürdürüyor. Etkinlikleri Vize İmam Hatip Lisesi öğrencileri okul dışı öğrenme ortamlarını fark etme ve okulun bireysel ve toplumsal faydalarını öğrenebilme adına  derslerini yerinde işlemek amacıyla Vize Devlet Hastanesine düzenlenen geziye katılmışlardır. Okulun sadece dört duvardan ibaret olmayıp, öğrenme ortamlarının okul dışında da devam ettiği gerçeğiyle hareket edilerek gezide diyaliz, serviler ve laboratuvar gibi ortamların tanıtılması ve sağlık alanında kullanılan karışım ayırma tekniklerini tanımak o günkü dersin içeriği proje kapsamında hastanede işlendi.

• WhatsApp Image 2020-03-16 at 09.36.55.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-03-16 at 09.37.13.jpeg