Hastanemiz Çalışanlarına “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme” Eğitimi Verildi
30 Ekim 2019

Vize Devlet Hastanesi Eğitim Birimi tarafından “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” etkinlikleri kapsamında farkındalık eğitimi düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca Dünya Ruh Sağlığı Günü 2019 yılı için “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme” temasını belirlenmiştir. Eğitim Birim Sorumlusu Tuğba Kızılay Demirarslan tarafından  “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme” konulu eğitim sunusu çalışanlara sunulmuştur. Depresyon ve depresyon ile başlayıp intihara kadar giden süreç hakkında bilgiler verilmiştir, intiharın belirtileri, risk faktörleri, yakınlarının yapabilecekleri hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Sağlık çalışanları olarak bizim yapmamız gerekenler konusuna değinilmiş olup, çocukluk ve ergenlik depresyonunda belirtiler, risk etkenleri ve ergenlerde intihar alt başlıkları hakkında bilgiler verilmiştir.