Vize Devlet Hastanesinden Miniklere Kuduz Hastalığı Konusunda Farkındalık Eğitimi Düzenlendi
02 Ekim 2019

Vize Devlet Hastanesi Eğitim Birim Sorumlu Hemşiresi Tuğba Kızılay tarafından “Dünya Kuduz Günü” nedeniyle ilköğretim okulu öğrencilerine farkındalık eğitimi düzenlendi.

Arife Bekir Uğurlu İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen eğitime Vize Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatma Banu İşler, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Muhibe Gürleyik ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğitimde kuduzun insan ve hayvan sağlığını tehdit eden bir hastalık olduğu vurgusu yapılarak “İlçemizde son aylarda köpek ve kedi ile temas vakalarında ve acil servis başvurularında ciddi artış olmuştur. Kuduz hastalığından insanların korunması için birlikte yaşadıkları evdeki sevimli dostlarını ve sokaktaki başıboş hayvanların kuduza karşı mutlaka aşılanması gerekmektedir” vurgusu yapıldı.

Kuduz hastalığında bir farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘’28 Eylül Dünya Kuduz Günü’’ olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler ile vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kuduz hastalığının tarihçe olarak eski bir hastalık olduğuna dikkat çeken ve zamanında müdahale edilmediği takdirde ölümlere neden olduğunu belirten Hem. Tuğba Kızılay ilk kuduz aşısını geliştiren bilim adamı Louis Pasteur’ ün hayatını ve kuduz aşısını nasıl bulduğunu anlatan eğlenceli çizgi video gösterimi ile miniklerin ilgisini çekti.