OKSİJEN TÜPÜ VE SİSTEMLERİNİN GÜVENLİ KULLANIMI EĞİTİMİ
02 Ekim 2019

Vize Devlet Hastanesi acil sağlık hizmetlerinde görevli sağlık personeli, ambulans şoförleri ve hizmet personeline Hastane Öncesi Sağlık Hizmetlerinde Oksijen Tüpü Ve Sistemlerinin Güvenli Kullanımı İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimlik biriminde görevli paramedik Şefika Erkiment Muslu tarafından eğitim verildi.

Eğitimde, oksijen tüpünün güvenli kullanımı, conta değişimi ve kaçak speriyi kullanımı, taşınması, depolanması konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği ve işlem basamakları hakkında bilgiler aktarıldı.

Bir gün süren eğitimde, oksijen tüp ve sistemlerinin tanıtılmasından oluşan teorik sunumun ardından, eğitmenler tarafından güvenli oksijen tüpü değişimi demosu yapıldı ve katılımcılara tek tek uygulama yaptırıldı.