GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SAĞLIĞIMIZ İÇİN ÇALIŞAN TÜM HEMŞİRELERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLADIK
19 Mayıs 2019

Sağlık, bireylerin zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek grubu içerisinde ise hemşirelerimiz yer almaktadır. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların, bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde birebir yanlarında olan bir sağlık personelidir.

Hemşire ve ebelerimizi, yardımcı sağlık personeli tanımlamasıyla sistemin yardımcı unsurları olarak gören bir bakış açısıyla sağlık sistemimizin hedeflerini gerçekleştirmek mümkün değildir. Hemşire ve ebeler sistemimizin asli unsurlarındandır.

Hastanelerimizde hastalarımıza şefkat eliyle dokunan, tedavilerini uygulayıp aralıksız takip eden hemşirelerimiz, anne adaylarımızın sancılı anlarında ve yeni doğan bebeklerimizin ilk nefeslerinde sanki kendileriymiş gibi mutlu olan ebelerimiz bu sağlık kurumlarının bütün ağır yükünü sırtlarında taşımaktadırlar. Hemşire ve ebelerin sağlık hizmetlerindeki önemli rolünü gören ve bu konuda bilinci arttırmak isteyen Dünya Sağlık Örgütü de 2020 yılını “Hemşireler ve Ebeler Yılı” olarak ilan etmiştir.

Vize Devlet Hastanesi yönetim kadrosu tarafından Sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi haline gelen hemşirelerimizin  hemşireler günü kutlandı. Meslekte 25 yılını dolduran hemşirelerimize teşekkür belgesi verildi.Hastanemizden mazereti nedeniyle ayrılan Diyaliz Ünitesi Sorumlu Hemşiremiz Burcu ŞEN’e de kurumumuza yapmış olduğu özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

• www.kizoa.com_collage_2019-05-14_17-20-41.jpg
  • www.kizoa.com_collage_2019-05-14_17-23-25.jpg