VİZE DE KURUMLAR BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMININ TOPLUM VE ÇEVRE SAĞLIĞINDA AÇTIĞI YARALARI SARMAK İÇİN BİRLEŞTİ
11 Mayıs 2018

Akılcı İlaç Kullanımı hastaların uygun ilacı,  uygun süre ve dozda, en düşük fiyata  kolayca sağlayabilmeleridir Akılcı İlaç Kullanımı, öncelikli olarak halkın sağlığını ve toplumun çıkarını gözetir  Akılcı ilaç kullanımı ilacın üretimden dağıtımına, tüketiminden imhasına kadar geçen süreci kapsar.

Akılcı İlaç Kullanımı ve Atık ilaç Toplama Projemiz kapsamında  İlçemizde Halk Eğitim Merkezinde, Vize İlçesi dahilindeki köylerde, okullarda akılcı ilaç kullanımı konusunda eğitimler vereceğiz. Proje kapsamında hazırladığımız afişleri halka açık alanlara asacağız. Atık ilaç toplama kutularımızı sağlık ocaklarına eczanelere ve hastanemize koyarak evlerde miadı geçmiş kullanılmayan ilaçları kontrollü bir şekilde toplayıp imhasını sağlayacağız. Hazırladığımız akılcı ilaç kullanımı müzik çalışmasını kamu spotu şeklinde yayımlayarak akılcı ilaç kullanımının önemi hakkında toplumsal farkındalık oluşturacağız.

Vize Devlet Hastanesi Eczacı Gülhan ZEYBEK ile Eğitim Birim Sorumlusu Gülsüm TOKAY’ın hazırladığı Vize Kaymakamlığı ve Vize Belediyesi’nin de destek verdiği Akılcı İlaç Kullanımı ve Atık ilaç Toplama Projemiz Sayın Valimiz Orhan ÇİFTÇİ’nin ve Sayın İl Sağlık Müdürümüz Çiğdem CERİT’in de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Akılcı ve bilinçli ilaç kullanımı ülkemizin geleceği, çocuklarımız adına büyük bir hassasiyetle üzerinde durmamız gereken bir husus. Bu anlamda farkındalık oluşturmak için start verdiğimiz projemizde temel amaçlarımız, toplumda farkındalık yaratarak bilinçli ilaç tüketimi sağlamak, bilinçsiz ilaç kullanımının bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu anlatmak, hekimlerimiz üzerindeki hastaların ilaç beklentisini ve çocuklarımızın evsel ilaç zehirlenme oranlarını azaltmak, İlaç kullanımı konusunda yanlış olan alışkanlıkları düzeltmek, İlaç israfını önleyerek ekonomiye katkı sağlamak, atık ilaçların doğaya karışmasını önleyerek çevremizi hayvanlarımızı suyumuzu toprağımızı korumak, kendimiz, çocuklarımız, doğamız ve hayvanlarımız için sağlıklı bir gelecek sunmaktır.

Vize Devlet Hastanesi olarak projemize destek veren Vize Kaymakamımız Soner ZEYBEK’e Vize Belediye Başkanımız Sedat BALKI’ya Kırklareli İl Sağlık Müdürümüz Çiğdem CERİT’e ve Sayın Valimiz Orhan ÇİFTÇİ’ye teşekkür ediyor, bütün insanlarımıza ilacını akılcı kullanacakları sağlıklı,mutlu günler diliyoruz.

• KOLAJ AKILCI.jpg
  • IMG-20180510-WA0018.jpg