VİZE DEVLET HASTANESİNDE KENE TUTULMASI VAKALARINA YAKLAŞIM EĞİTİMİ VERİLDİ.
03 Mayıs 2018

Hastanemizde çalışan tüm personele kene tutulması vakası ile başvuran hastalara yaklaşım eğitimi verildi . Sağlık Memuru İsmail Şentürk tarafından verilen eğitimde Nisan-Eylül aylarında daha çok görülen ve halk sağlığını tehdit eden KKKA hastalığı hakkında farkındalığın oluşturulması, bilgilerin güncel tutulması ve pratikliğin arttırılması amaçlanıyor.

Kene tutunması durumunda acil müdahale edilmesi gerektiğini belirten İsmail Şentürk keneye çıplak elle dokunulmaması, kene  hayvanlara tutunmuşsa eldiven, naylon poşet veya bez ile çıkarılma işleminin yapılması, kişilere tutunmussa mutlaka sağlık kuruluşuna başvurması ,kene çıkarıldıktan sonra mutlaka takiplere gelinmesi gibi konuların  hayati anlam taşıdığını özellikle belirtti.

Tarla bahçe gibi mahallerde açık renkli giysiler giyilmesi pantolon paçalarının çorapların içine sokulması, akşamları özellikle kasık ve koltuk altı gibi bölümlerin kene açısından kontrol edilmesi gerektiğini belirten Şentürk kene çıkarılan hastaların ateş, kusma ,şiddetli karın ağrısı, ağız, burun kanamaları ve terleme şikayetleri açısından kendini sürekli kontrol etmelerinin önemini vurguladı.

İsmail Şentürk yapılan eğitimde avcıların zevk için avladığı kekliklerin kene ile doğal mücadelede, büyük önemi olduğunu, keklik sayısındaki azalmaya bağlı olarak kenelerin arttığını ayrıca tavuk yetiştiriciliğinin de  keklikler gibi kene sayısındaki artış için bir çare olduğunu belirtti.

• IMG_2753.JPG
  • IMG_2756.JPG