Akılcı İlaç Kullanımı Ve Atık İlaç Toplama Projesi
28 Nisan 2019

Halkımızın doğru ve bilinçli ilaç kullanımına ilişkin farkındalığını arttırararak atık ilaçların doğru şekilde toplanması ve imhasını sağlamak , hem halk sağlığı hem de çevre sağlığının korunmasına öncülük ederek geleceğe huzur ve güvenle bakacak sağlıklı nesillerin tesisine katkıda bulunmak amacıyla 2018 yılında Kırklareli’nin Vize ilçesinde Vize Devlet Hastanesi Eczacısı Gülhan ZEYBEK ‘in girişimleri ile başlatılmış olan ‘’Akılcı İlaç Kullanımı Ve Atık İlaç Toplama Projesi’’ Vize Devlet Hastanesinin koordinesinde toplumun her kesimine ulaşmaya devam ediyor

Vize  halkına bilinçsiz ilaç kullanımının bireysel değil toplumsal  bir sorun olduğunu  anlatarak hastaların  hekimlerimiz üzerindeki  ilaç beklentisini  ve çocuklarımızın evsel ilaç zehirlenme  oranlarını  azaltmak  ve  ilaç kullanımı konusunda  yanlış olan alışkanlıkları düzeltip ilaç israfını önleyerek  ülke ekonomisine katkı sağlamak hedefleriyle tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına Vize ilçesinin köyleri,beldeleri ve ilçe merkezinde aralıksız şekilde devam eden Vize Devlet Hastanesi  Eczacısı Gülhan ZEYBEK ; Hastane kalite sorumlusu  Burcu Onur ÖZTÜRK ile birlikte bu kezde 3-6 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden bir program hazırlayarak Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Vize Anaokulu’nda da  projesinin sunumunu gerçekleştirdi.Geleceğimizin güvencesi miniklerimizin Akılcı İlaç Kullanımı konusundaki farkındalıklarını hazırlamış olduğu keyif ve eğlence dolu etkinliklerle artıran ve miniklerin bilgi ve duygu yüklü dünyalarına hitap eden çalışmalarıyla öğrencilerde sağlık ve çevre bilinci oluşmasını sağlayan ZEYBEK ve  ekibi sahnelemiş olduğu yaparak-yaşayarak öğrenmeye olanak sağlayan tiyatro etkinliği ile zihinlerde kalıcı olmuştur.

Sosyal  sorumluluk projelerinde en önemli amaç toplumsal faydadır. Kamuoyunun ilgi ve desteği çok önemlidir. Bilinçli ve sağlıklı nesillerin yetişmesinde emeği geçen ,destek veren Vize Anaokulu müdürü Nermin ÖZTÜRK ve Vize Anaokulu Öğretmenlerine teşekkür ederiz.

• DSC04715.JPG
  • DSC04721.JPG