VİZE DEVLET HASTANESİ YÖNETİMİ İKİ CANA HİZMET EDENLERE TEŞEKKÜR ETTİ.
28 Nisan 2019

Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biridir.  Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmek, aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını  sağlamak ebelerin toplum içinde saygın bir yer edinmesini sağlamıştır.

Diğer sağlık branşlarından çok ayrı bir yerdedir ebelik. Çünkü sevinçli haberler veririz hep. Gözünüz aydın kurtuldu deriz, nur topu gibi bir bebeğiniz oldu deriz. Mesleğimizin tüm zorluklarına rağmen gülen gözler, umutla bekleyen insanlar her zaman işimize dört elle sarılmamıza sebeptir. Ebelik cana can vermektir. Kadının kadına yardım etmesi en zor anında elinden tutmasıdır. İnsan sevgisidir. İçine sevgi katmazsan, bu işi severek yapmazsan yavan kalır. Bir kadının en unutulmaz anlarından biri zehir olur. Bir ebenin elinde iki can vardır her zaman bilir ki işini iyi yapmaması iki cana mâl olur. Her yıl  21 - 28 Nisan tarihleri arası Ebeler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Vize Devlet Hastanesi yöneticilerimiz de bu anlamlı günde bir kutlama programı düzenledi . Organizasyonda Sağlık Bakanlığının özellikle üzerinde durduğu doğal doğumun özendirilmesi faaliyetleri ebelik mesleğinin önemi hakkında durularak hastanemizde çalışan ebelerimize  teşekkür edildi.