VİZE DEVLET HASTANESİ BİLİNÇLİ GEBELER SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYOR.
25 Şubat 2019

Gebelik, doğum eylemi ve lohusalık esnasındaki komplikasyonlar, gelişmekte olan ülkelerde üreme yaşındaki kadınlar arasında önde gelen ölüm ve sakatlık nedenidir. Çok boyutlu bir kalkınma göstergesi olarak anne ölüm düzeyi, üreme sağlığı hizmet sunumu kalitesi ile yakından ilişkilidir

Ülkemizde 2003 yılından bu yana uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda da anne ve çocuklara özel önem verilmesi öncelikli konular arasında yer almıştır. Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucunda anne ve bebek ölümlerinde önceki yıllara göre çok daha yüksek oranlarda azalmalar sağlanmıştır.

Ülke genelinde sağlık personeli tarafından kaliteli, standart, güvenli ve nitelikli hizmet sunulması, uygulamada birlikteliğin sağlanması amaçlanmaktadır.

Ülkemizde anne ve bebek ölümlerini önleme çalışmaları kapsamında üreme çağındaki bütün kadınlar aile sağlığı merkezleri tarafından izlenmekte olup gebelik öncesinde gebelik sırasında ve lohusalık dönemlerinde  gerekli tetkikleri yapılarak ücretsiz tedavi desteği sağlanmaktadır.

Bu kapsamda gebelik düşünen bütün kadınlar planladıkları gebelik tarihinden en az üç ay önce Aile Sağlığı Merkezlerine ya da Kadın Doğum Uzmanlarına giderek  gerekli takiplerini ve hazırlıklarını yapmalıdır. Sağlıklı bir gebeliğin sağlam temelleri ancak böyle oluşturulur.

Gebelik oluştuktan sonra ise tarama testlerini ve gerekli takiplerini düzenli aralıkla yaptırmak, gebelikle ilişkili olası risklerin erken teşhisine ve tedavisine olanak sağlamaktadır.

Anne adaylarımız hastanemiz Gebe Bilgilendirme Sınıfına başvurarak   gebelik, doğum, lohusalık ve bebek bakımı konularında bilgi ve destek alarak  bilinçli bir gebelik süreci geçirecek, sağlıklı bebekler dünyaya getirip,  bebeklerini bilgili bir anne olarak daha sağlıklı büyüteceklerdir.

Hastanemize başvuran gebelerimize en doğru ve güncel bilgilerle ilk müdahalesinin yapılarak en kısa zamanda sevkinin sağlanabilmesi amacıyla hastanemiz Eğitim Birim Sorumlusu Ebe Gülsüm Tokay ve Kadın Doğum Uzmanımız Muhammet KURUÇ  tarafından sağlık personellerimize Acil Obstetrik Bakım eğitimi verilmiştir.

• IMG_3990.JPG
  • IMG-20190213-WA0003.jpg