VİZE DEVLET HASTANESİ MEHMETÇİKLE BİRLİKTE YENİ YILDA HEP BERABER SAĞLIĞA YÜRÜDÜ.
28 Ocak 2019

Bulaşıcı olmayan hastalıklar günümüzde dünyadaki en büyük salgınlardan biridir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların  altında yaygın, önlenebilir risk faktörleri yatmaktadır. Bu faktörler tütün kullanımı, hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve alkolün zararlı kullanımıdır. Bu davranışlar dört önemli metabolik/fizyolojik değişikliğe yol açar. Bunlar yüksek tansiyon, fazla kilo/obezite, hiperglisemi ve hiperlipidemidir. Bunlara bağlı ölümler bakımından dünyadaki başlıca bulaşıcı olmayan hastalıklar risk faktörü, yüksek tansiyondur (tüm dünyada ölümlerin %13’ü buna bağlıdır); bunu tütün kullanımı(%9),yüksek kan şekeri (%6), hareketsizlik (%6) ve fazla kilo ile obezite (%5) izlemektedir

Vize Devlet Hastanesi tarafından, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla yürütülmekte olan "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" faaliyetleri kapsamında ‘’Yeni Yılda Sevdiklerimizle Beraber Sağlığa Yürüyoruz’’ temasıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşümüze 41.Komando Tugay Komutanlığı P.Bnb.Aykut Güleç Komutanlığında bir tabur askerimiz , Vize Belediye Başkanımız Sedat Balkı Belediye Başkan Yardımcımız Naim Çelik, Zabıta Komserimiz Rasim Bahçıvan,İlçe Spor Müdürümüz Erhan Karakuş ve Vize İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanları da katılarak destek verdiler.Yürüyüş etkinliğimize destek veren tüm katılımcılarımıza, katılımlarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.