DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜNDE MİNİK DOSTLARIMIZ İÇİN İÇİN YÜRÜDÜK
24 Ekim 2018

Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir.

Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra  yetişkin yaş grubunda haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır.

3-4 Ekim Yürüyüş Gününde Vize Devlet Hastanesi çalışanları olarak bizler de kimi zaman bizlere can yoldaşı olan, kimi zaman evimizi ve diğer hayvanlarımızı koruyan minik dostlarımız olan sokak hayvanları için yürüdük. Onlar için hazırladığımız küçük barınakları ilçe genelinde sokak hayvanlarının çok olduğu yerlere bıraktık.

Vize Devlet Hastanesi yetkilileri yaptığı yazılı açıklamada’’ insan olabilmenin yolu yaratılmış olan her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir. Zaten içine insan sevgisi katılmadan icra edilemeyecek bir meslek kolunun mensuplarıyız. Biz her yıl çeşitli etkinliklerle kutladığımız  Dünya Yürüyüş Gününü bu yıl da sessiz dostlarımızı elimizden geldiğince bir günlüğüne de olsa sevindirerek kutladık’’ dediler.